Møt årets Toronto blogger!
Navn: Jonas Wettre Thorsen
Studiebakgrunn: Bachelor i International Development and Environment
Internship: Matches med bedrift i Toronto neste uke

Hei! Jeg heter Jonas Wettre Thorsen, og har en bachelor i International Development and Environment fra Norges Miljø og Biovitenskapelige Universitet (NMBU). Jeg har ofte stilt meg selv spørsmål om hvordan verden fungerer, og har en veldig nysgjerrig tilnærming til ting. Jeg har derfor hoppet mellom ulike disipliner og fagretninger fra videregående frem til nå. Gjennom min tid som student har jeg blitt mer oppmerksom på ulike former for samarbeid mellom det offentlige og det private, med både store og små aktører. Dette samarbeidet blir viktigere for å møte de utfordringene vi står ovenfor i dagens samfunn.
Entreprenørskap og innovasjon var ord jeg ofte hørte masse om på universitetet, men som dessverre var konsepter jeg ikke hadde fått brukt i praksis. Jeg valgte derfor å søke meg til Gründerskolen for å få et praktisk innblikk i hvordan det er å starte egen bedrift, og finne ut hva innovasjon egentlig er?
Jeg valgte Toronto i Canada fordi det er en plass jeg egentlig ikke visste så veldig mye om, samtidig som det muligens var en litt annen kultur for entreprenørskap enn i USA. Slik kunne jeg lære mye om kulturen, og muligens plukke opp trender som ikke nødvendigvis var å finne i Silicon Valley.

Søknadsprosessen for visum var enkel og oversiktlig. Den startet nesten med en gang jeg fikk opptak til Gründerskolen, men det var en oversiktlig og rett frem prosess. Det som derimot var noe mer krevende var å måtte fly til Stockholm for å sende fingeravtrykk, foto bilde og passjekk, men både de kanadiske myndighetene og Gründerskolen var behjelpelige og ga informasjon i god tid. Søknaden var derfor ferdigstilt før jeg skulle ha en samling på UiO i april.
Før den tid skulle jeg derimot ha introduksjonskurs til Gründerskolen gjennom NMBU. Jeg hadde da et emne som het «Bærekraftig Entreprenørskap» som går ut på å starte en egen bedrift for å løse et samfunnsproblem. Min gruppe utviklet et konsept for å kontakte nødetatene uten å måtte ringe. Norge har ikke et godt alternativ på plass for dette enda, men vi prøvde å levere en mulig løsning på problemet. Det var kjempe spennende, hvor jeg lærte masse om teknologisk infrastruktur, app utvikling og møter med ulike aktører.

Når jeg var ferdig med dette emnet og visumet var i boks, så gjensto bare samlingen i Oslo den 4.-5. april! På programmet hadde vi alt fra tverrkulturell kommunikasjon til hvordan entreprenørskap kan læres, og gruppeoppgaver hvor vi skulle designe nye produkter/løsninger med materiell vi fikk. Jeg selv ante ikke hvor store forskjeller det faktisk er mellom kanadisk og amerikansk kultur innenfor kommunikasjon, eller hvor mange forskjellige produkter som kan lages av en pose med samme innhold. Det er mye kreativitet på Gründerskolen!
Det eneste som gjenstår nå er å glede seg til turen og lese seg opp på de selskapene som skal intervjue meg den første uken jeg kommer til Toronto. Personlig har jeg fått 10 stykker, hvor tematikken strekker seg fra vertikal landbruk i egen stue, til AI i parkeringshus, til ungdomsveiledning. Det blir med andre ord et bredt spekter av ulike mål og selskap, innenfor en stram timeplan. Det blir sikkert noe intenst, men også super gøy og lærerikt.
Fortsettelse følger fra Toronto!