Kommentarer er av

Vaksinering og GS2022

Under følger det vi vet om vaksinering og GS2022 per starten av januar 2022.

Merk at det kan komme endringer fremover og dersom dette er store endringer vil du bli informert om dette. Informasjonen under tar utgangspunkt i 2-dose vaksinene Moderna og Pfizer. Har du tatt 1 x Jansen så kan du ta utgangspunkt i denne + booster som det samme som 2 x de andre + booster per det vi vet nå.

Status på 3. dose og oppholde seg på BU/UCB campus:

Både Boston University og UC Berkeley krever at alle studenter og ansatte er vaksinert med 2 doser + en 3. boosterdose for å være på campus.

Hva må du som student på Gründerskolen gjøre:

• Du må ta dose 3. så snart det har gått 20 uker siden du fikk dose 2.
  • Du bør kontakte kommune (bydel for Oslo) for å få time til dose 3 når det har gått 20 uker. Oppgi utveksling til USA i regi av UiO som grunn til at du skal ta dose 3 så snart som mulig.
  • Du bør ikke vente med å ta dose 3 noe særlig lenger enn 20 uker har passert siden dose 2 fordi hvis du skulle få Covid-19 må du da vente 90 dager før du kan ta dose 3.
  • Basert på informasjonen vi har nå kan du ta Moderna eller Pfizer ettersom du selv ønsker og hva som er tilgjengelig i din kommune/bydel.
  • Merk at for de fleste så vil koronasertifikatet per nå være ugyldig 1 uke etter 3. dose. Det er mulig det kommer på plass en løsning for dette før sommeren, men det er også en grunn til at å ta vaksine nært opp mot avreise ikke er noen god løsning.

Hvis du har hatt eller får Covid-19 må du fortsatt ta 3 doser:

• Hvis du har hatt Covid-19 har du forhåpentligvis allerede fått 2 doser og kan få dose 3 som normalt 20 uker etter dose 2.
  • Har du fått Covid-19 etter dose 2 må du i likhet med info over ta dose 3. Gjør det så snart det er medisinsk anbefalt. Per nå operer FHI med 90 dager. Sjekk med lege/kommune/bydel om du er usikker.

Nytt om gyldighet Koronasertifikat ved utreise Norge – innreise USA før oppstart og hjemreise til Norge etter GS er ferdig

EU bestemte forrige uke at koronasertifikatet, som du skal bruke både ved utreise og hjemreise og underveis i oppholdet Gründerskolen, for å dokumentere at du er fullvaksinert, ikke lenger er gyldig etter 9 måneder etter dose 2 er satt. Man må ta en 3. dose for at det da fortsatt skal være gyldig. Når det gjelder boosterdose, så erstatter ikke infeksjon/gjennomgått Covid-19 denne dosen for koronasertifikatet, det vil si at selv om du nå har 2 doser og får corona så må du fortsatt ta dose 3. Dette gjelder også på det utenlandske universitetet per det vi vet nå.

Ikke nøl med å ta kontakt med oss ved spørsmål knyttet til dette utover våren!

Gründerskolen