Møt våre tidligere studenter

Vurderer du å søke Gründerskolen 2015? Vi har spurt flere av 2014-studentene om de kan fortelle litt om hvorfor de søkte og hvorfor de mener DU bør gripe muligheten nå!

 

Meg og Victoria på jobb

Victoria Våpenstad og Per Martin Sandtrøen hos oppstartsbedriften i Singap

Per Martin Sandtrøen (Singapore 2014)

Jeg søkte fordi Gründerskolen​ tilbyr unik en kombinasjon av internasjonal erfaring, praktisk erfaring fra arbeid i en gründerbedrift, teoretisk kunnskap om entreprenørskap og et unikt læringsmiljø med 20-30 svært motiverte studenter. Gründeskolen ga meg til og med mer enn jeg hadde forventet på forhånd! Kunnskapen og erfaringen jeg fikk fra Gründerskolen kunne jeg ikke fått ved noe annet lærested.

Det aller viktigste jeg tar med meg fra Gründerskolen er selvtilliten jeg nå har på at jeg vet at jeg har kunnskapen og erfaringen som trengs til å starte opp min egen bedrift. Vi har på en praktisk og konkret måte gått i gjennom alle stegene som trengs for å sikre et suksessfull oppstart at egen bedrift. Alt i fra testing av produkt, til å finne de rette salgskanalene, til å analysere markedspotensiale, til å finne riktige folk for din bedrift.

Mitt sterkeste minne var første forelesning. Vår svært dyktige foreleser ba oss alle stille oss selv ett spørsmål: «Do you want to live an average life. Or du you want to live an awesome life? – If you want to live an awesome life, it is very likely that you should become an entreprenaur.» Etterpå viste foreleseren oss mange hans tidligere studenter som har tatt hans kurs. Mange av disse studentene brukte kunnskapen fra kurset til å starte opp bedrifter som de senere solgte for mange millioner dollar.

Sinem Gunes-2

 

 

Sinem Günes (Boston 2014)

Jeg søkte på Gründerskolen fordi jeg ønsket å få mer innsikt i de praktiske sidene ved entreprenørskap og innovasjon, ved å selv være en del av det. Kombinasjonen med et internship i en start-up (oppstartsbedrift) og skreddersydd undervisning ved et av verdens beste innovasjonsmiljø var også en avgjørende motivasjonsfaktor!

Det beste med Gründerskolen er helt klart kvaliteten på undervisningen og bredden på internship bedriftene. Selv jobbet jeg i en Fashion-Tech start-up og fikk blant annet muligheten til å reise til New York (v/ Hearst Tower) for å mingle og pitche for investorer, og ved en annen anledning fikk jeg besøke en av produsentene til oppstartsbedriften i Las Vegas! Med andre ord- på Gründerskolen havner du i situasjoner du tidligere bare kunne drømt om, og får på denne måten en bratt læringskurve! Det var spesielt givende å vite at man kunne være med på å forme oppstartsbedriften og dens videre utvikling. Kort sagt lærer du mye om entreprenørskap og innovasjon, og ikke minst mye om deg selv.

Jeg anbefaler Gründerskolen til alle som ønsker å få mer praktisk kjennskap til entreprenørskap. Du får en helt fantastisk sommer fylt av sosiale sammenkomster, spennende forelesninger/arbeidsoppgaver, et stort nettverk og en opplevelse for livet!

Hilde Haustreis

Hilde Haustreis i San Francisco.

 

 

Hilde Haustreis (San Francisco 2014)

Jeg har hatt som ambisjon å komme inn på Gründerskolen helt siden jeg startet på bacheloren. Det virket som et fantastisk program som gav mange muligheter for erfaring og opplevelser. Jeg ønsker å starte min egen bedrift en dag, derfor fristet det veldig å få lov til å jobbe i hele tre måneder i en oppstartsbedrift — i tillegg til å få oppleve kulturen. Man kan lese mye om hvordan det er å starte for seg selv, men man vet aldri helt hvordan det er før man har prøvd det selv — i tillegg til at alle bedrifter er forskjellige.

Jeg vil anbefale Gründerskolen på det varmeste til absolutt alle sammen! Ikke bare til de som ønsker å starte for seg selv, men også til de som har lyst til å oppleve noe nytt og møte mange fantastiske mennesker. Bare det å bo i en annen by er en opplevelse i seg selv, det er helt noe annet enn å «bare være turist». Det beste ved Gründerskolen må jeg si er menneskene; de andre studentene på programmet, de du møter i jobbsammenheng og ellers. Alle jeg har møtt har vært utrolig åpne, og fantastisk hyggelige. Jeg har virkelig fått meg nye venner for livet. Det som stadig overrasket meg med San Francisco, er at du aldri vet hvem du møter på; prat med folk på gaten, folk du møter på events, etc. — alle har en spennde historie å fortelle, og mange har mye å vise til. Plutselig møter du en CEO i et stort selskap eller en som har vært fotograt for Steve Jobs, Stevie Wonder, etc.

Jeg har lært utrolig mye iløpet av sommeren; jeg har fått sett first hand hvordan det er å jobbe i en startup, jeg har fått vært med på å videreutvikle bedriften og ble tildelt mye ansvar. På Berkeley lærte jeg også masse; foreleserne var personer med mye erfaring, og som hadde praktisert det de foreleste om — det er et stort pluss.

Det er vanskelig å skulle oppsummere sommeren kort, for jeg har opplevd så utrolig mye, lært masse og har møtt så mange spennede mennesker. Man får i tillegg muligheten til å reise i helgene, besøke spennende bedrifter eller rett og slett bare nyte desinasjonen du er på!

Gründerskolen har virkelig vært et eventyr.

Marie Tørvold Båttur i Singapore

Marie Tørvold på båttur i Singapore.

 

Marie Tørvold (Singapore 2014)

Jeg søkte günderskolen fordi jeg ville gjerne oppleve innovasjonsmiljøet i Singapore. Jeg hadde også lyst til å ha utveksling, men ønsket ikke å gå glipp av fag ved NMBU. Gründerskolen gjorde dette mulig.

Det beste med gründerskolen er alle kontaktene du får, både profesjonelt og personlig. Det er 3 intense måneder hvor du bor sammen med likesinnede og jobber for spennede bedrifter. Jeg jobbet for et investor selskap hvor jeg fikk mulighet til å reise i sør-øst Asia og de tok meg med på investor middager. Dette gjorde at jeg fikk møte en ridder fra Malaysia samt spise oksehale i Jakarta. Erfaringer jeg ikke ville vært for uten.

 

 

Jeanette Johansen (San Francisco 2014)

Jeg søkte Gründerskolen for å få en opplevelse utenom det vanlige. Gjennom venner og bekjente som hadde gått Gründerskolen tidligere fikk jeg et veldig godt inntrykk av opplegget. Jeg har stor interesse for innovasjon og entreprenørskap. Det å få muligheten til å studere på UC Berkeley og samtidig kunne jobbe for en oppstarts bedrift i selveste Silicon Valley var også en stor grunn til at jeg søkte Gründerskolen.

Det beste med Gründerskolen er at man får praktisk erfaring innenfor entreprenørskap. Ved at man jobber for en oppstarts bedrift får man virkelig erfare utfordringene en slik bedrift står ovenfor fra innsiden. Det var veldig gøy å se og relatere hva oppstarts bedriften jeg jobbet for gikk igjennom med de ulike temaer og utfordringer vi diskuterte i klassen ved UC Berkeley.

Det mest verdifulle jeg sitter igjen med etter oppholdet i San Francisco er arbeidserfaringen, alle kontaktene jeg fikk og vennskapene jeg knyttet, noe jeg vet vil vare livet ut!

Noe av det kuleste jeg opplevde var å besøke Tesla fabrikken utenfor San Francisco. Vi fikk omvisning inne på fabrikken i tillegg til en presentasjon holdt av VP av Supply Chain – Peter Carlsson. Dette var spesielt stort for meg i og med at jeg nylig hadde skrevet masteroppgave om det norske elbilmarkedet.

Jeg vil påstå at oppholdet i San Francisco ga meg selvtillit til å en dag kunne starte noe selv. Mentaliteten blant folk i oppstarts miljøet i San Francisco noe helt unikt. Jeg lærte at det er ingen skam i å feile og at man faktisk sitter igjen med mye verdifull lærdom etter å ha gått igjennom en slik prosess. Kanskje noe av det viktigste jeg lærte er det å virkelig satse og det å ikke gi opp.

Jeanette Johansen

Jeanette Johansen sammen med klassen på bedriftsbesøk hos Tesla.

 

 

 

 

 

 

Om forfatteren
Gründerskolen

Legg igjen en kommentar

*