Møt Torbjørn som var i San Francisco i sommer!

11800067_10155926580250013_4568282662292278001_n
Torbjørn Strand Husevåg var med Gründerskolen i San Francisco i sommer, og etter studier på UC Berkeley og internship hos Duetto så er han nå tilbake i København for å fullføre master samtidig som han videreutvikler forretningsideen gruppen hans jobbet med på UC Berkeley.

Hvorfor søkte du Grunderskolen?

Jeg søkte Grunderskolen fordi jeg ønsket internasjonal arbeidserfaring, og spesifikt oppleve amerikansk arbeidskultur. Jeg ønsket også å lære mer om entreprenørskap i en stadig mer digital verden. Ettersom Silicon Valley er hjem til verdens største teknologi-selskaper og epi-senteret for det meste av teknologisk innovasjon, ble San Francisco et naturlig valg.

Hva er bakgrunnen din?

Jeg tar en master i «Finance and Strategic Management» ved Copenhagen Business School i Danmark. Våren 2014 fullførte jeg en bachelor i «Økonomi og Ledelse» fra BI Oslo, med et utvekslingssemester til Hong Kong.

IMG_2115

 

Hvor jobbet du og hva gjorde du?

Jeg jobbet hos Duetto som leverer «revenue management strategy» til hoteller og kasinoer verden over. De har 80 ansatte på verdensbasis, hvorav 30 jobbet på SF-kontoret. Duetto ble startet for 3 år siden og har frem til i dag reist $63 millioner dollar i venture capital. Med sin brukervennlige applikasjon med evne til å analysere alle mulige faktorer som påvirker hotellers etterspørsel, kan hoteller nå automatisk prissette rommene sine optimalt. Jeg jobbet med forbedring av prosesser og rutiner mht. videre skalering av selskapet. Blant annet implementerte jeg en internasjonal opplæringsplan for nyansatt personell, samt utviklet en digital markedskampanje med fokus på verdien av datadrevne beslutninger.

Hva var det beste med utenlandsoppholdet?

Du får muligheten til «hands-on» erfaring fra en internasjonal start-up, samt lære av erfarne grundere og investorer på UC Berkeley. Du tilegner deg kunnskap og forståelse du kan bære stor nytte av når du kommer hjem. Dette enten du skal starte noe selv eller om du skal jobbe med forretningsutvikling i et mer etablert selskap. I tillegg er det sosiale aspektet veldig bra. Vi bodde samlet, reiste på turer til Los Angeles og Las Vegas, samt utforsket San Francisco.

Hvorfor bør andre søke Grunderskolen?

Dette er et unikt program som gir deg som ønsker internasjonal arbeidserfaring, lære mer om forretningsutvikling i et tidlig stadium og kunne tenke deg veldig kul sommer i San Francisco med mange nye venner fra ulike skoler.

 

IMG_0191

Torbjørn og Susanne på jobb hos Duetto.

Om forfatteren
Gründerskolen

Legg igjen en kommentar

*