Hvem tar Gründerskolen og hvorfor?

Vi får ofte spørsmål om hvem som kan søke Gründerskolen og hvilke studenter vi har. Svaret er at vi har et bredt utvalg av fagbakgrunner og personer med ulike erfaringer. Noen tar Gründerskolen mellom bachelor og master, andre i løpet av masteren og noen etter endt utdanning eller etter noen år i arbeidslivet. Dette gjør at vi har en sammensatt gruppe. Under gir vi deg flere mini-intervjuer med tidligere studenter.


Magnus Herud1655837_10154977189968125_5490491549451494934_n

Hvorfor søkte du Gründerskolen?
Jeg søkte Gründerskolen fordi jeg lenge har ønsket å reise til San Francisco å se hvordan hverdagen som gründer er i et annerledes næringsliv enn i Norge. Jeg ønsket å se forskjellene fra Norge rundt det å starte opp egne selskap, det å skaffe kapital og hvordan man går frem for å komme i kontakt med de som kan bidra til at selskapet vokser frem.

Hva er bakgrunnen din?
Jeg har en bachelorgrad fra NTNU i Ålesund i Innovation Management & Entrepreneurship, samt erfaring fra egen start-up og frivillige verv i studentorganisasjoner som for eksempel Start. Som person er jeg nysgjerrig og opptatt av ny teknologi og andre måter å løse utfordringer på.

Hvor jobbet du og hva gjorde du?
Jeg jobbet i en start-up ved navn Grush. Grush er en smart tannbørste utviklet for barn for å gjøre tannpussen til et gøy og lærerikt gjøremål. Teknologien gjør det mulig å spore hvilke tenner som blir pusset til enhver tid og dette er data som gjøres tilgjengelig for foreldre og tannleger for bedre å kunne veilede barn til å stadig ha bedre munnhygiene. Jeg jobbet primært med forretningsutvikling med fokus på det Europeiske markedet, i tillegg til at jeg representere selskapet på ulike events.

Hva var det beste med utenlandsoppholdet?
Det beste med oppholdet i San Francisco var nettopp det å få se en hverdag som gründer i et helt annet miljø enn i Norge. Jeg har sett hvor mye raskere ting går fra å være en vag idé til å være et salgbart produkt, samt hvor flinke folk er til å dele kunnskap og nettverk med hverandre. Jeg har også blitt kjent med en utrolig ressurssterk gjeng med norske studenter hvor jeg vet at flere vil være gode venner av meg fremover. Jeg kan med sikkerhet også si at mange vil bidra til vekst i norsk næringsliv, mye mulig sammen med meg selv.

Hva gjør du nå?
Nå er jeg tilbake i Ålesund hvor jeg fortsatt er deltidsstudent ved NTNU, samtidig som jeg jobber målrettet med en egen oppstartsbedrift. I tillegg jobber jeg fortsatt litt for Grush med mål om å etablere distribusjonskanaler i Skandinavia.

Hvorfor bør andre søke Gründerskolen?
Uavhengig av om man ser for seg å starte et eget selskap mener jeg at Gründerskolen gir unik erfaring man ikke får andre steder. Det å få muligheten til å jobbe i et amerikansk selskap uten noen form for risiko er noe som gir utrolig mengde med læring og forståelse. Man blir også kjent med et knippe unike mennesker som man kan lære mye av og man utvider nettverket sitt betydelig.

 


Elen Haugs Langvik14284971_10157355742070368_87466671_o

Hvorfor søkte du Gründerskolen?
Jeg søkte Grunderskolen fordi jeg innså at jeg hadde en grunderspire inne i meg, som jeg ville utforske. Jeg hadde også akkurat tatt over ett selskap, sammen med to andre medstudenter i Stavanger. Vi merket raskt at vi hadde mye å lære, og fikk høre fra andre at Grunderskolen var ett fint sted å starte.

Hva er bakgrunnen din?
Jeg har bakgrunn innen markedsføring og ledelse. Foreløpig er jeg midt i en master i endringsledelse ved Universitetet i Stavanger.

Hvor jobbet du og hva gjorde du?
Jeg jobbet i ett tech-selskap som heter Smack. De har utviklet 2 apper, som ønsker å være ungdomsskolens (high school) svar på facebook. I den ene appen kan du chatte med andre ungdommer, basert på lokasjon, skole eller interesser. I den andre appen kan du video-chatte med opptil 7 andre samtidig. Jeg var på marketing & growth teamet, hvor jeg i all hovedsak prøvde å finne måter å få selskapet til å vokse (å få flere til å bruke produktet). Det foregikk gjennom ulike markedsføringkampanjer på ulike arenaer.

Hva gjør du nå?
Nå fokuserer jeg fullt og helt på min egen oppstart i Stavanger, og tar masteren litt som den kommer. Sånn som vi ser det så er det nå eller aldri i forhold til selskapet vårt. Masteren kan vi alltids fullføre senere, hvis det viser seg å bli for mye.

Hvorfor bør andre søke Gründerskolen?
Andre bør søke Grunderskolen fordi det gir ett fantastisk innblikk i startup-kulturen, som du ikke ville fått i Norge. Land utenfor Europa (i mitt tillfelle Boston) har kommet uendelig mye lengre når det kommer til innovasjon og entreprenørskap enn oss, og vi har mye å gagne på å lære av dem. Mye av det jeg lærte i USA er praksiser som mange ikke vet om her, og som ikke er tatt i bruk enda. Kanskje vil de ikke bli tatt i bruk før om 5 år, eller kanskje er jeg den første i Norge til å gjør det. På Grunderskolen lærer man også å være litt mer frempå, spør masse spørsmål, ikke vær  redd for å hive seg ut i noe nytt og alltid jobbe hardt for det man tror på. Definitivt den beste (og mest effektive) sommeren i mitt liv!

 


Mani Sadredini

Hvorfor søkte du Gründerskolen?
For å lære ferdighetene som trengs for å overføre kunnskaper fra forskning til nyttige løsninger i samfunnet.

Hva er bakgrunnen din?
Medisinstudent på forskerlinjen.

Hvor jobbet du og hva gjorde du?
Jobbet for medtech selskapet nanoView Diagnostics. Var med på forskning og utvikling av en teknologi som blant annet kan brukes til å oppdage kreft på et tidlig tidspunkt.

Hva var det beste med utenlandsoppholdet?
Kombinasjonen mellom faglig input og praktisk arbeid slik at man kan teste ut det man lærer i praksis.

Hva gjør du nå?
Tar en medisinsk doktorgrad og bruker dessuten kunnskaper og erfaringer fra Gründerskolen til å hjelpe en helsefaglig ideell organisasjon med å lykkes.

Hvorfor bør andre søke Gründerskolen?
Du tilegner deg erfaringer og kunnskaper som er svært nyttig enten du skal bli Gründer eller om du ønsker å tilnærme deg problemstillinger og utfordringer på en konstruktiv måte.

 


hanne2Hanne Sæle

Hvorfor søkte du Gründerskolen?
Jeg søkte Gründerskolen fordi jeg ønsket meg arbeidserfaring fra en start-up bedrift i utlandet.

Hva er bakgrunnen din?
Fra tidligere har jeg Master i Petroleumsteknologi fra Universitetet i Bergen.

Hvor jobbet du og hva gjorde du?
Jeg jobbet hos MudLabs, som er en teknologibedrift rettet mot oljenæringen. Da jeg var intern i bedriften var deres hovedfokus rettet mot markedsføringsstrategi, og det var dette jeg arbeidet mest med. I tillegg var jeg en slags «flue på veggen» og fikk ta del i mye av det som foregikk i og rundt bedriften. Jeg fikk blant annet være med da MudLabs deltok på årets OTC (Offshore Technology Conferences) i Houston.

Hva var det beste med utenlandsoppholdet?
Det beste med å være med på Gründerskolen er at du får oppleve hvordan hverdagen til en gründer er, samtidig som du selv har muligheten til å bidra til utviklingen av bedriften. I tillegg blir du veldig godt kjent med de andre som deltar på Gründerskolen og det skjer mye kjekt sosialt.

Hva gjør du nå?
Nå studerer jeg Master i Innovasjon og Entreprenørskap og jeg holder fortsatt kontakten med MudLabs.

Hvorfor bør andre søke Gründerskolen?
De kommer til å få seg et fantastisk opphold i utlandet med relevant arbeidserfaring, et utvidet nettverk og mange nye gode venner! Mitt råd er å søke – du kommer ikke til å angre!

 


Christan Ringstad Schultz3

Hvorfor søkte du Gründerskolen?
Jeg søkte Gründerskolen fordi jeg er svært interessert i entreprenørskap, og jeg hadde et ønske om å lære mer om kulturen rundt dette i San Fransisco. For min del var det denne destinasjonen som best appellerte til meg, da jeg beundrer hva de har fått til der nede, og hvor mye påvirkning selskapene i disse områdene har hatt for verden.

Hva er bakgrunnen din?
Jeg har en bachelor i økonomi og administrasjon, og har arbeidet med musikk i svært lang tid. Jeg driver mitt eget enkeltmannsforetak hvor jeg produserer musikk og arbeider som DJ. Gjennom dette arbeidet har jeg virkelig fått øynene opp for hvor mye kult man kan få til med innsats, og hvor mye interessante mennesker man kan møte.

Hvor jobbet du og hva gjorde du?
I San Fransisco arbeidet jeg i en start-up som heter Rallyware. De har utviklet en gamification platform for bedrifter slik at kommunikasjon, kurs og annet materiell enklere skal bli distribuert mellom ledelsen og de ansatte. Min oppgave i bedriften var i hovedsak inbound marketing, men jeg gjennomførte mye analyser for alt fra nøkkelord på Google til hvor det var best å gjennomføre kurs for å forebygge trakassering. Man kan trygt si arbeidsoppgavene var svært forskjellige.

Hva var det beste med utenlandsoppholdet?
Det beste med utenlandsoppholdet var definitivt samholdet man fikk som en gruppe. Man gjorde jo omtrent alt sammen, og lærte hverandre på godt og vondt, men vi sitter idag igjen som en fantastisk gruppe. Det er utrolig hvor gode venner man kan bli på kun 10 uker, og hvor mye spennende, morsomt og utrolige ting man kan oppleve sammen, både når det gjelder business men også festligheter.

Hva gjør du nå?
Nå tar jeg et årsstudium i pedagogikk ved NTNU, samtidig som jeg driver både med musikkprosjekter og innovasjonsprosjekter rundt omkring i Norge og utland.

Hvorfor bør andre søke Gründerskolen?
Gründerskolen er noe som virkelig alle bør vurdere. det er en helt unik opplevelse med tanke på hvor mye du lærer om amerikansk kultur, det å arbeide i et annet land og det å utfordre seg selv. Hvis man er glad i en eller flere av disse teamene er Gründerskolen helt klart noe som bør vurderes.

Om forfatteren
Gründerskolen

Legg igjen en kommentar

*