Boston-bloggen 2017: Uke 1 og 2 – Gezime

Navn: Gezime Seferi
Studiebakgrunn: Master i farmasi ved UiO
Internship: Coalition – Tilbyr kontorplasser til etablerte bedrifter og nye startups.

Varm oppstart i Boston!

Jeg heter Gezime Seferi og studerer farmasi ved Universitet i Oslo. Jeg valgte Gründerskolen fordi det er en fin måte å kunne smelte mine farmasøytiske kunnskaper sammen med kunnskap innen entreprenørskap. I tillegg er det fin måte å få oppleve det amerikanske arbeidslivet og få ”hands-on” erfaring fra en startup bedrift. Boston eventyret startet allerede på flyet da det satt seg to unge ”Bostonians” ved siden av meg og i ordentlig amerikansk stil startet med en gang å snakke med meg om sine opplevelser i Europa. Disse to hadde masse godt å si om Boston og kom med utrolig gode tips til hva jeg kan bruke mine 10 uker på.

Her i Boston skal hver student bli matchet opp med en passende oppstartsbedrift. Så lenge man tar initiativ så kan man, selv som intern, få tatt del i ekstremt mye morsomt og lærerikt. Vi er så heldig og får være studenter hos Questrom School of Business, Boston University og har veldig flinke og dedikerte forelesere. Dette er dyktige forelesere som liker hva de gjør og bryr seg om at vi skal forstå hva som blir forelest. Det blir også lagt stor vekt på at studentene skal delta aktivt i forelesningene og forelesningen skal heller være en diskusjon hvor problemstillinger drøftes. Første uke var ”Orientation Week” og vi fikk mye informasjon, vi ble tatt med ut på middag av de ansatte og ble bedre kjent med både de ansatte og medstudenter. På samme uke hadde vi intervjuer med de aktuelle bedriftene og dette var en intens dag! Så mange spennende bedrifter og mange hyggelige mentorer. Det var bedrifter innen coworking, biotech, medtech, edtech og mye mer. Samme kveld fikk vi vite hvilken bedrift vi har blitt matchet med og alle studentene ventet spent på e-mailen som skulle avsløre hvor de skulle tilbringe sine neste 9 uker.

Bedriften jeg har internship hos heter Coalition og har lokasjoner i Chinatown og er en bedrift innen coworking og tilbyr kontorplass til både etablerte bedrifter og nye startups.  Neste mandag var det allerede tid for internship! Litt nervøs og usikker møtte jeg opp 10 minutter for tidlig og ble tatt imot av RJ som hadde laget en plan for to hele dager. Det var mye å sette seg inn i og som farmasistudent følte jeg at jeg var på bærtur. Senere møtte jeg Farhan, som er mentoren min, han er en utrolig smart og dyktig person som vet hvordan han skal veilede. Dette er en person som vet ekstremt mye om entreprenørskap og har god erfaring. Jeg er veldig heldig som har fått en slik mentor og føler meg godt i varetatt samtidig som at jeg blir stadig utfordret med forskjellige oppgaver. Samtidig er det noen bedrifter innen biotech og medtech som er interessert i å få innspill angående medisinske produkter og regulatoriske problemstillinger. Det er veldig stor variasjon i oppgavene jeg får hos Coalition og man må være flink til å være fleksibel, organisert og jobbe effektivt. Det er veldig spennende å dra på events og representere sin egen bedrift, fortelle folk om denne bedriften og rekruttere nye kunder. Samtidig er det utrolig kult å få høre om hva andre bedrifter gjør her i Boston, og det er utrolig mye! Etter hvert blir man veldig god på mingling og før man vet ordet av det så har man forlatt eventet med lommene fulle av visittkort!

Nå skal ikke sommeren bestå av bare jobbing! Bestevenninnen er på besøk og sammen med andre medstudenter planlegges det New York tur, Salem tur, roadtrip tur til New Hampshire, samt severdigheter som freedomtrail, vi skal på stranden og bli kjent med mange lokale mennesker. Det har allerede gått to uker siden vi ankom Boston og tiden har gått altfor fort. Vi er en godt sammensveiset gjeng og alle kommer godt overens med hverandre. Jeg har fått et veldig godt førsteinntrykk av Boston og innbyggerne er veldig hyggelige og inkluderende mennesker. Dette vil helt klart bli den beste sommeren hittil!

Gründerskolen